Media-/reclamebureaus

Media-/reclamebureaus kunnen voor de ROTA-erkenning in aanmerking komen. Deze onafhankelijke erkenning onderstreept professionaliteit en financiële zekerheid. Dit spreekt klanten en prospects bijzonder aan. Zoals de overheid, die het liefst met ROTA-erkende bureaus werkt. Media-exploitanten, die rekeningen betaald willen zien. In feite iedereen die zekerheid zoekt.

Voordelen

De ROTA-erkenning biedt wat niet-erkende bureaus slechts kunnen beloven. Vakmanschap en financiële stabiliteit. Garantie voor solvabiliteit. De ROTA-erkenning kan een mogelijke voordeelpositie bij media-exploitanten opleveren. En bij de overheid, onder andere bij aanbestedingsprocedures. Als er een geschil is tussen een erkend bureau en een media-exploitant, dan bemiddelt de ROTA.

Aanvraag

Het is slim om eerst het Reglement Erkenningen te lezen voor je de ROTA-erkenning aanvraagt. Zo weet je aan welke criteria (artikelen 2 en 3) je moet voldoen. Over de kenmerken, voorwaarden en verplichtingen die aan de ROTA-erkenning verbonden zijn. Over de maatregelen en sancties. Ofwel alles wat een ROTA-erkenning kenmerkt en waardevol maakt voor jouw bureau.
Vraag op deze pagina de ROTA-erkenning aan.

Kosten

Voor de erkenninghouders is de jaarlijkse bijdrage in jaar X afhankelijk van de behaalde omzet in jaar X -2. Er worden zes omzetgroepen onderscheiden waarbij aansluiting is gezocht bij de omzetgroepen die gelden in het kader van de vermogenseis.

Juridische en financiële dienstverlening

Bij de ROTA aangesloten erkende reclamebureaus kunnen tegen
concurrerend tarief gebruikmaken van de diensten van:
Van Zijl Accountancy & Advies B.V., Warinenpoort 76, 3991 JZ Houten, tel. 030 – 6351337.

Voor vragen van juridische aard kunnen de erkenninghouders een beroep doen op de ROTA.
Vooropgesteld dat concrete vragen op dit gebied snel kunnen worden voorgelegd
en beantwoord door Mr. Hans Jonkhout.
Marree & Dijxhoorn Advocaten, Postbus 1214, 3800 BE Amersfoort.
Tel. 033 – 422 19 00, e-mail: h.jonkhout@MenD.nl.

ROTA-erkende bureaus